top of page
webh.png

Üdvözöllek,

Kotroczóné Novák Hanna vagyok.


Okleveles Ájurvédikus Jógaterapeuta,

Hatha Jógaoktató, meditáció- és relaxáció oktató

Természetgyógyász - fitoterapeuta,

Mentor,

IBD-tanácsadó

...és

gyógyult Crohn-beteg.

Az én történetem, az én hitvallásom

Életem legjelentősebb fordulópontját a Crohn-diagnózisom (2012. december) jelentette.

A betegségnek már korábban is voltak előjelei, hiszen 2003-2004-ben egy műtét- és kezeléssorozaton is átestem, de a felelősség felvállalását saját magamért és az egészségemért mégis csak 2012-től datálom, amikor az állapotom lényegesen rosszabbodott: ekkor kezdtem el Jógát gyakorolni, foglalkozni az önismerettel, az egészséges életmóddal és a testi-lelki egyensúlyommal.

Sorra érkeztek a válaszok a kérdéseimre: "A helyemen vagyok? Kinek az életét élem? Mihez kezdjek, hogy valóban kiteljesedettnek érezzem magam?", és végre elindultam a saját Utamon.


A kezdetben saját magam gyógyulásáért végzett folyamatos erőfeszítés aztán szépen lassan az oktatás, a tudás és a tapasztalataim átadása felé kezdett terelni: 2017-ben kiléptem projektmenedzseri munkakörömből, és megalapítottam a vállalkozásomat, hogy teljes figyelmemet, minden energiámat segítői Hivatásomnak tudjam szentelni.

 

Meghatározó mérföldkőhöz érkeztem az utamon 2023. júniusában, amikor is Crohn-betegből egészségessé nyilvánítottak.

Ájurvédikus Jógaterapeutaként, Természetgyógyászként és IBD-tanácsadóként segítek minden gyógyulni vágyónak: megadom azt a kivételesen empatikus, biztonságos és támogató közeget, amelyben aztán egyre bátrabban tudnak haladni az egészség felé. Hiszem, hogy a betegség egy iránymutató feladat az életünkben, amelynek segítségével képessé válunk a felelősségvállalásra, felfedezhetjük és kiaknázhatjuk belső erőnket, és végre igazán megismerhetjük Önmagunkat. Hiszem, hogy az egészség visszanyeréséhez minden lehetséges szinten kell keresni és oldani az okokat, amelyek a kibillenéshez vezettek. Ez a szinte mindent átható változtatás elhatározást, erőt, kitartást kíván - ehhez segítek megtalálni az elszánást, a motivációt.

Mentorként komplex önfejlesztő folyamatokban dolgozom együtt a hozzám fordulókkal, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani a hivatásukban, és kiegyensúlyozottan éljék meg a mindennapokat. Több mint tíz évet töltöttem a versenyszférában, a kis- és nagyvállalati szektorban, így sokoldalú és bőséges tapasztalataimat is felhasználva nyújtok megoldást a modern életmód kihívásaira.

Hiszem, hogy mindenki képes és mindenkinek joga van önazonos életet élni, ezért nagy örömmel segítek fejleszteni önismeretedet, rátalálni valódi hivatásodra, és kialakítani az ahhoz vezető utat - mind az időbeosztás, mind pedig konkrét lépések, akár saját vállalkozói tevékenység elindításának tekintetében. Csodás megtapasztalni, hogy egyre többen tevékenykednek abban és úgy, amit és ahogyan szeretnének, miközben hitelesen és hatékonyan képviselik, mutatják meg ÖnMagukat.

  • 2008 - Okleveles szociológus (szervezetszociológia szakirány) és kommunikációs szakos bölcsész (Budapesti Corvinus Egyetem)

  • 2016 - Emésztési Rendellenességek Jógaterápiája

  • 2017 - 200 órás Hatha Jóga Oktatóképzés

  • 2018 - Meditáció és relaxáció oktatóképzés (Himalájai Jóga Tradíció)

  • 2019 - Ájurvédikus jógaterapeuta képzés

  • 2023 - Természetgyógyász-Fitoterapeuta (működési nyilvántartási szám: 298001).

A személyes történetemről szóló előadás hanganyagát ide kattintva éred el:

IBD - Sorscsapás vagy lehetőség?
(az előadás 2021. április 7-én került rögzítésre).

bottom of page